CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 22, 2011

bagaikan puteri..

bagaikan puteri??...kalau lah aku jadi puteri...wink~...berangan seketika..kalau lah nama aku di letakkan puteri di hadapan...mcmana eak??...fikir sebentar sambil menghirup kopi..

actully aku nak cita pasal novel nie...

Sinopsis : BAGAIKAN PUTERI
Haryani dan Laksamana Sunan...
saling jatuh cinta. Pertemuan kedua insan ini dalam satu dimensi di luar batas jangkauan manusia, malah sukar diterima lojik akal. Mereka dari zaman yang berbeza.
Haryani terperangkap dalam perkelahian antara kebaikan dan kebatilan manusia. Perjalanan yang panjang, penuh ranjau dan cabaran membuatkan Haryani dan Saifudin mendiamkan sahaja cinta yang terpendam.
Dani... pertama kali melihat Haryani yang terlantar koma di hospital terus jatuh hati. Dia berusaha membawa Haryani kembali semula ke abad 21.
Antara dua lelaki, Haryani terpaksa membuat pilihan. Antara dua nyawa dalam jasadnya; sama ada tinggal bersama Laksamana Sunan pada penghujung kurun ke 15 atau kembali semula ke abad 21. Tiada dua kehidupan dalam zaman yang berlainan. Salah satu kehidupan itu mesti mati!
novel nie ada sambungan bagaikan ratu,cinta sang ratu,hijab sang pencipta n cinta sufi(aku baru baca dua novel)....besh giler2...


p/s:...sedih sebab novel karya fauziah ashari,aku lpe tajuknye....tapi dy sambungan ombak rindu n cinta akhrnya....aku x dapat baca ag...n ag satu sambungan tak seindah mimpi n tak semanis impian aku x dapat baca gak karya sharifah abu salem....grm,grrrrrrr...mesty novel yang ktiga aku x jmpa aku....ada sape2 sudi tolong??

No comments:

Post a Comment